top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafımesajlasmaalgoritm

Sifreli Mesajlasma

Windows Mobile CE işletim sistemine sahip cep telefonları için Visual C# ortamında geliştirilen şifreli mesajlaşma programında yer alan bileşenler Şekil 4.4’te görüldüğü gibi mesajın yazıldığı metin kutusu, şifreleme anahtarının girildiği metin kutusu, şifrelemeyi sağlayan buton, şifre çözmeyi sağlayan buton, sms gönder butonu ve hakkında ekranlardan oluşmaktadır.


Arayüz bileşenleri

1- Mesajın yazıldığı metin kutusudur.

2- Şifreleme anahtarının girildiği metin kutusudur.

3- Şifreleme yapılmasını sağlayan butondur.

4- Şifre çözümünün yapılmasını sağlayan butondur.

5- SMS göndermek için kullanılan butondur.

6- Program hakkında bilgi alma butonudur.


Benzetim uygulaması ilk açıldığında mesaj yazılacak text kutusu, anahtar (parola) girilecek text kutusu, şifrele ve şifreyi çöz butonları görülmektedir. Açık mesaj birinci text kutusuna, anahtar ise ikinci text kutusuna yazılmaktadır.


Yazılan açık mesaj ve anahtar Polybius algoritmasıyla şifrelenmektedir. Anlaşılamayan şifreli mesaj elde edilerek, gönderilmeye hazırlanmıştır. Şifrelenmiş mesaj görülmektedir.


Olduğu gibi SMS Gönder seçeneği seçilerek telefon numarasının yazılacağı ekrana ulaşılmaktadır. Alıcının telefon numarası girilerek ve Ok tuşuna basılarak şifreli mesaj gönderme işlemi gerçekleştirilir.




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Günümüzde Kısa Mesaj

Günümüzde telefon yoluyla karşılıklı gönderilen kısa mesaj servisleri çeşitli yöntemler kullanılarak ele geçirilebilmektedir. Buna önlem olarak tasarlamış olduğumuz AltugSec programını her iki cep tel

bottom of page